MUZIEK

Wij zwommen in rivieren

spraken in een vreemde taal

vergaten dat ons huis bestond

Hier werden planten langzaam droog

verzuurde het flesje koffiemelk

dat nog in koelkast stond […]

uit: Terug van vakantie/NU HET ZO IS

Vaak sta ik daar

aan het begin van zo’n avond

Mijn pyama en mijn oranje knuffelhond

In de deur van de kamer te kijken

De woorden de warmte het lachen ik snapte

maar half wat er werd bedoeld

[…]

uit: Jos/IK BEN GEEN KERNFYSICUS

Allerlei projecten. [onder constructie]

LES

“De docent singer-songwriting is de internist onder de muziekdocenten”

Een liedje schrijven bestaat uit zoveel verschillende onderdelen dat je voor elk onderdeel een specialist kan inschakelen. Voor het componeren, voor tekst-schrijven, voor de zang, voor de instrumentbeheersing, voor het performen. Roemer van der Steeg heeft ervaring op al deze gebieden. In zijn lessen wordt ingegaan op deze gebieden apart; hoe schrijf je een tekst die zegt wat jij wil? Hoe maak je een interessante akkoordprogressie? Maar ook: wat doen deze dingen met elkaar?

Want misschien komt die ene prachtige zin niet over omdat de melodie er haaks op staat. Is het nummer af, maar heeft het er baat bij dat je het introverter zingt. Of juist extraverter. Zijn je akkoordprogressies interessant, maar te ingewikkeld voor het thema van het liedje.

De singersongwriterlessen van Roemer zijn al jaren populair en waren voor verschillende artiesten het begin van een carrière in de muziek, zowel op de poppodia als in in het theater.


De groepslessen worden gegeven bij CREA Amsterdam, de culturele organisatie van de Universiteit van Amsterdam. Je hoeft er geen student voor te zijn. De cursus bestaat uit 8 wekelijkse lessen en een einduitvoering. Er wordt gestart in september en november. De groep bestaat uit maximaal 8 personen, de lessen duren twee uur. Meer informatie is te vinden op de site van CREA.


Privélessen worden gegeven in een korte reeks van drie lessen van één uur en vinden plaats in de repetitiestudio’s van CREA. Neem contact op voor tarieven en een afspraak.